Geneticienii români au creat în laborator primul păianjen care ţese pufuleţi

Cel mai recent proiect al Institutului de Modificări Genetice din Chitila promite să scoată cercetarea românească din foame! După zeci de ani de muncă susţinută, savanţii chitileni au reuşit să obţină un păianjen modificat genetic să ţeasă, în loc de pânze, şiraguri de pufuleţi.

În cadrul demersului lor monumental, cercetătorii au injectat o tarantulă cu ADN 99% pur de pufuleţi. “Preţioasele fragmente de informaţie genetică au fost sintetizate din saliva unui tânăr de 29 de ani, angajat al unei multinaţionale din Pipera”, explică un specialist. “Am avut mare noroc să găsim pe cineva care nu a consumat şi alte alimente în ultimul deceniu.”

Dacă vom reuşi să ne depăşim arahnofobia, spun oamenii de ştiinţă chitileni, omenirea va avea doar de câştigat de pe urma modificărilor genetice. “Imaginaţi-vă o lume în care păianjenii de pe tavan nu produc pânze lipicioase, care se umplu de praf şi gângănii, ci pufuleţi pe care trebuie doar să-i culegi şi să-i sărezi!”, a declarat coordonatorul proiectului, vizibil înfometat.

20 octombrie 2014 13:10
Citește mai mult despre: ADN genetica paianjen pufuleti

Alte articole

Vezi mai mult