Google Translate uimeşte din nou! Acum traduce şi ce-ţi bat pensionarii în ţeavă

Inteligenţa artificială tocmai a făcut un pas uriaş înainte! În această după-amiază, inginerii din Silicon Valley au dezvăluit ultima performanţă a reţelei neurale din spatele Google Translate: pe lângă cele peste 100 de limbi din întreaga lume, serviciul poate acum descifra şi bătăile în ţeavă ale vecinilor pensionari.

“E fantastic! Până nu de mult, când îmi bătea nea Stere în ţeavă trebuia să mă gândesc: oare ce vrea? N-o nimeream întotdeauna”, povesteşte Decebal Popescu, beta tester din sectorul 3 al Capitalei. “Acum trebuie doar să intru în Google Translate şi să transcriu ce se aude pe ţeavă.”

“‘Poc poc’ înseamnă ‘dă muzica mai încet’, ‘poc poc poc’ înseamnă ‘sunt surd, dar sigur asculţi muzică, deci dă-o mai încet’, ‘poc poc bang’ înseamnă ‘mă plictisesc şi nu e nimic interesant pe Antena 3’…”

“Curând o să învăţ toate expresiile astea utile şi o să pot dialoga cu nea Stere direct prin ţeavă!”, a adăugat bucureşteanul, încrezător în abilitatea celor de la Google de a construi un viitor mai bun pentru întreaga scară.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

2 martie 2017 18:03

Alte articole

Vezi mai mult