Guvernul taie 300 de milioane de la orfelinate ca să ia iPhone-uri noi la bugetari

În timp ce mii de copii abandonați sau orfani trăiesc în condiții mizere, fără hrană, îmbrăcăminte sau educație, Guvernul a decis să le taie fondurile destinate acestor instituții și să le redirecționeze către achiziționarea de iPhone-uri noi pentru angajații publici. Decizia a fost luată de urgență, în urma lansării noului model de iPhone, cel cu încărcător USB-C.

Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență, publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor, guvernul intenționează să reducă cu 300 de milioane de lei bugetul alocat pentru asistența socială a copiilor aflați în sistemul de protecție specială, adică în orfelinate, centre de plasament sau case de tip familial. Acești bani ar urma să fie folosiți pentru achiziționarea de telefoane mobile inteligente de ultimă generație pentru funcționarii publici din ministere, agenții, autorități și alte instituții subordonate guvernului.

Motivul invocat de guvern este că aceste telefoane sunt necesare pentru a facilita comunicarea și colaborarea dintre angajații publici și pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor oferite cetățenilor. Totodată, conform experților din industria de IT, telefonul detectează acum dacă ciupești din degete și deschide camera ca să poți să face un selfie, ceea ce e o inovație greu de ignorat.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

13 septembrie 2023 14:35
Citește mai mult despre: iPhone orfani

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult