Hai, că se poate! Dacă ignorăm Dragobetele şi la anul, va dispărea complet!

Există o speranţă pentru bărbaţi! Potrivit unui studiu, un obicei infect poate să dispară dacă e ignorat de un număr suficient de persoane. Anul acesta Dragobetele a fost serbat doar de 3 români, iar dacă lucrurile continuă aşa, anul viitor va fi scos din Dex, pentru că nimeni nu va mai şti ce înseamnă.

“Acum 8 ani era la modă obiceiul Ghiorloiului, pe data de 18 mai. Acum nimeni nu-şi mai aminteşte de el. Pe atunci oamenii îşi ofereau cadouri pneuri de bicicletă sau ridichi vopsite în verde, dar acest obicei a dispărut, ca multe altele. La fel e şi Dragobetele. Gândiţi-vă cât de stupid este ca pe 24 februarie să dai flori femeilor, sau să participi la false slujbe de cununie şi să porţi o inimioară din hârtie roşie în piept. Complet absurd, în 2 ani nu va mai şti nimeni că a existat aşa ceva”, spune Decebal Popescu, sociolog.

Studiul spune că peste câţiva ani nimeni nu va recunoaşte că a participat la Dragobete sau la Mărţişor. Dacă îi întrebi ce făceau de Ghiorloi, vor spune că nu ştiu despre ce e vorba, sau vor spune că ei nu serbau, pentru că erau plecaţi din localitate.

Scris de Ionut
24 februarie 2015 14:02

Alte articole

Vezi mai mult