Ianuarie, cea mai deprimantă lună din an pentru pisici: românii aruncă bradul și nu mai au ce dărâma

Cu toții știm că ianuarie este o lună deprimantă pentru oameni, rata sinuciderilor fiind foarte mare în această perioadă, la fel și cea a divorțurilor. Dar nimeni nu se gândește la animăluțul de lângă noi și la suferințele acestuia. Oamenii de știință de la universitatea din Cardiff au atras atenția că nu e ușor nici pentru pisici, care se văd cu principala distracție aruncată pe fereastră sau la tomberon. 

„În fiecare început de an pisica domestică din țările creștine suferă o dramă greu de cuantificat. Vede cum maimuța cheală fără coadă pe care o tolerează prin casă ia jucăria ei preferată și o aruncă. Fără ceva de dărâmat, de răspândit aiurea pe parchet, pisica nu este decât un prizonier între patru pereți. Ajunge să dărâme doar pahare de pe masă și poate o vază cu flori, ca pisicile sărate din Africa”, spun savanții în psihologie felină de la universitatea din Cardiff. 

Experții recomandă proprietarilor de pisici ca în această perioadă dură din viața lor să le ofere altceva de distrus, cum ar fi un ficus imens sau câteva ghivece de flori. Proprietarii de câine vor putea în continuare să se simtă superiori că au un animal extrem de inteligent care trebuie scos din casă în fiecare zi și ținut cu-o sfoară pentru că altfel fuge sau dispare și nu mai știe să se întoarcă sau este călcat de mașină.

9 ianuarie 2018 08:46
Citește mai mult despre: brad pisici

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult