În Herăstrău a fost văzută veverița cocalară care în loc de ghinde colecționează ghiuluri

Societatea Română de Sciurodologie a anunțat reapariția în natură a unei specii rare de veverițe ce se găsește doar în arealul balcanic. Numită veverița cocalară (sciurius manelum) aceasta preferă ca în loc de ghinde sau alune să-și umple scorbura cu ghiuluri de aur furate de la oameni.

„Veverița cocalară viețuiește, în special, în preajma aglomerărilor urbane unde sunt mulți cocalari care-i asigură sustenanța. Aceasta a fost văzută recent în parcul Herăstrău, unde are hrană din belșug, dar și în Cișmigiu”, a anunțat Aurel Cozmâncă, președintele sciurodologilor români.

Această specie are blana roșcat-gri, trăiește până la 6 ani și cântărește aprape jumătate de kilogram. Rozătoarea se înmulțește vara, când se deschid terasele și încep să se dea manelele tare, femela făcând între 5-7 pui la o fătare. Scorburile acestei veverițe sunt foarte căutate, adevărate comori ascunse în copac, întrucât creatura este atrasă de tot ce este lucios și colecționează ghiuluri, lanțuri de aur de neam prost sau cruci de creștin pe steroizi.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

23 mai 2017 12:05
Citește mai mult despre: cocalari veverita

Alte articole

Vezi mai mult