În sfârșit! A apărut aplicația care îți spune câți pensionari sunt în autobuz, ca să știi să nu urci

O nouă aplicație face furori printre tinerii din București care, din motive necunoscute, aleg să meargă cu RATB-ul. A apărut o aplicație de mobil care calculează cu precizie câți pensionari se află în mijlocul de transport care se apropie de stație, astfel încât cei care așteaptă să fie bine informați înainte să urce.

„În momentul în care troleibuzul se apropie de stație, aplicația începe să bombăne. Cu cât sunt mai mulți oameni trecuți de 65 de ani în mijlocul de transport, cu atât bombăne mai tare, iar dacă zgomotul devine asurzitor, trebuie să fii de-a dreptul masochist să mai urci”, a declarat Decebal Popescu, inventatorul aplicației.

“De asemenea, aplicația îți arată, în procente, care este locul în care vei fi lovit mai puțin de coatele pensionarilor care își fac cruce când trec pe lângă biserică. Ideal e să nimerești lângă un pensionar fără brațe, dar puțini sunt atât de norocoși”, mai spune acesta.

Aplicația a fost deja testată cu succes. „O folosesc de o săptămână, de atunci n-am mai călcat în RATB, pentru că nu există mijloc de transport fără bătrâni în el. Merg pe jos până la muncă, fac șase ore, dar e mai bine decât să circuli cu pensionari”, a declarat un tânăr.

2 martie 2015 12:03

Alte articole

Vezi mai mult