La o parte, Star Trek, teleportarea a fost deja inventată de savanții moldoveni! În cadrul unui demers științific de o amploare nemaivăzută, Institutul pentru Cercetări Serioase dar Cuantice din Chișinău a reușit să transporte instantaneu un cartuș de 200 de țigări Doina Lux cale de mai bine de 150 km, până la Iași.

teleportat_tigari_doina.jpg

“Misteriosul proces descoperit de moldoveni presupune descompunerea țigărilor în particule elementare și refacerea lor la destinație, dar e cu până la 3 lei mai puțin costisitor decât să aduci un cartuș de țigări prin metodele obișnuite - ascuns într-un butuc de lemn, cu planorul sau îndesat în anusul unui cărăuș.”, a declarat Pahomie Filahotniuc, fizician.

Dacă teleportarea țigărilor din Republica Moldova în România se va putea realiza la scară largă, șpăgile care ar fi fost, în mod normal, oferite vameșilor - însumând milioane de euro - ar putea fi investite în noi invenții, cum ar fi raketul electronic sau samahoanca virtuală, au declarat savanții de peste Prut.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Friday, 09.10.2015 03:10 IT & Știința

National Cinematografic