Încălzirea globală loveşte Capitala. În blocurile din Berceni nu se mai face curent pe casa scării

Oamenii de știință au avertizat deja de mai bine de trei decenii cu privire la efectele perverse ale fenomenului de încălzire globală dar strigătele lor de ajutor au rămas neauzite. Și, iată, necruțătorul fenomen nu discriminează și lovește pe toată lumea. Din cauza temperaturilor ridicate medii din ultima perioadă, în blocurile din Berceni și probabil și în alte blocuri, nu te mai trage curentul pe casa scării.

„În 1998 înregistram în blocurile de zece etaje un curent de 819 milivolți/metru și asta deja era un semnal de alarmă. Jumătate din oamenii din bloc nu mai purtau vată în urechi. Acum s-a ajuns la aproape 1 milivolt/metru, aproape zero. Diferența între straturile atmosferice superioare, de la etajele 8-9, unde e cald că se încinge plafonul și cele inferioare, aproape de litosfera de la parter este insesizabilă. Lipsa acestor diferențe de temperatură înseamnă că pe casa scării aerul e destul de stătut, și începe să miroasă de la ghenă”, a explicat un savant din Berceni care și-a dedicat 40 de ani din viață pentru studierea fenomenului.

Un alt efect al lipsei curentului pe casa scării e că lumea a început să renunțe la vată în urechi și bureți de la ușă. În aceste condiții de acustică maximă, bârfa din bloc a atins aproape 80 de decibeli în șoaptă, ceea ce înseamnă parametri rezervați de obicei pentru manele.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

22 martie 2016 11:03
Citește mai mult despre: berceni incalzire globala

Alte articole

Vezi mai mult