Independenţă energetică, în sfârşit! Un savant român a transformat lenea în curent electric

România are, de azi, o şansă unică în lume, de a deveni singura ţară complet independentă energetic. Asta după ce un savant român din Mehedinţi, care a lucrat 25 de ani la invenţia sa, a reuşit să transforme lenea în curent electric.

Cercetătorii ştiinţifici din toată lumea sunt costernaţi de descoperirea românului din două motive. Primul ar fi că nu credeau că se poate obţine energie într-un sistem fizic fără lucru mecanic sau transfer termic iar al doilea că, din calculele lor, descoperirea ar fi putut fi făcută lejer în câteva luni.

Datorită acestei invenţii, România va putea produce, anual, 500 de miliarde de MW oră, urmând a renunţa la orice altă formă de producere a energiei electrice. „Centralele pe cărbune, hidrocentralele, Cernavodă, toate pot fi închise începând de mâine. Putem produce curent electric inclusiv pentru export şi să ţinem lumina aprinsă toată ziua peste tot în ţară. Dacă vrem să mărim capacitatea energetică e suficient să facem mai mulţi români”, a explicat savantul avantajele tehnologiei sale.

Articolele TNR merg cel mai bine c-o bere TNR alături. Comand-o, c-avem livrare gratuită în toată țara.

29 noiembrie 2013 12:11

Alte articole

Vezi mai mult