Institutul de Fizică și Materie Întunecată spune că mai avem doar 2 kg de viitor

Vestea s-a răspândit cu viteză cuantică prin internet și încă din primele ore ale dimineții bucureștenii s-au adunat în fața Institutului pentru a vedea dacă se mai face, dacă e vreo șansă sau să-l mai vadă un pic la față înainte să se termine. „Am zis ca măcar să-mi mai fac o poză cu el, că nu știu dacă-l mai prind”, a explicat un domn pensionar care se pusese la coadă doar din reflex.

Oamenii de știință de la IFMÎ spun că sunt slabe șanse să mai facem rost de viitor în condițiile economice actuale, în care bugetul asigurat prin ministerul Cercetării s-a redus an de an. Singura posibilitate ar fi să primim niște viitor de la Uniunea Europeană sau de la vreo țară care are prea mult și n-are ce face cu el.

Cei ce n-au mai prins viitor de la stat s-au îmbulzit în cealaltă parte a orașului, la Combinatul Fondului Plastic, unde e expusă o instalație similară, prin care poți vedea un fel de viitoruț. „E cu niște trepte, urci pe ele și bagi capul la o gaură în tavan, după care în gaura aia te uiți după viitor. Foarte interesant, n-am mai văzut așa ceva”, a explicat un om care a ieșit uluit de la expoziție.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

17 septembrie 2020 16:09

Alte articole

Vezi mai mult