O mașină adusă din Germania, unde rulase în condiții aproape perfecte, a început să dea semne de inteligenți după câteva sute de ore în traficul bucureștean. Mașina, un banal diesel, are un computer de bord care acum știe să claxoneze singur când se face verde, cuplează automat ABS-ul când are o mașină cu număr de Prahova în față, și refuză să mai intre în Militari, ca să-și protejeze ambreiajul.masina_inteligenta_trafic_bucuresti.jpg

”Mașina a fost testată la RAR, are deja un IQ de aproape 45, deci peste media României, și învață continuu. Azi a claxonat o mașină cu semne de începător doar ca să se amuze. Computerul conduce deja singur, știe scurtături și parchează mai bine decât o femeie, deși asta nu e neapărat un semn de inteligență superioară”, explică Decebal Popescu, expert în inteligență artificială.

Mecanicii români spun că în țările civilizate, cu trafic impecabil, mașinile se puturoșesc și nu mai învață să gândească pentru ele: ”Eu am un Golf care a învățat să-și dea singur kilometrajul înapoi când trec pe lângă târgul Vitan”, spune Robert Acrișor, mecanic din București.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Ionut | Thursday, 07.09.2017 12:13 IT & Știința

National Cinematografic