Inteligenţă artificială. Computerul de bord al unei maşini din Bucureşti a învăţat să claxoneze singur

O mașină adusă din Germania, unde rulase în condiții aproape perfecte, a început să dea semne de inteligenți după câteva sute de ore în traficul bucureștean. Mașina, un banal diesel, are un computer de bord care acum știe să claxoneze singur când se face verde, cuplează automat ABS-ul când are o mașină cu număr de Prahova în față, și refuză să mai intre în Militari, ca să-și protejeze ambreiajul.

”Mașina a fost testată la RAR, are deja un IQ de aproape 45, deci peste media României, și învață continuu. Azi a claxonat o mașină cu semne de începător doar ca să se amuze. Computerul conduce deja singur, știe scurtături și parchează mai bine decât o femeie, deși asta nu e neapărat un semn de inteligență superioară”, explică Decebal Popescu, expert în inteligență artificială.

Mecanicii români spun că în țările civilizate, cu trafic impecabil, mașinile se puturoșesc și nu mai învață să gândească pentru ele: ”Eu am un Golf care a învățat să-și dea singur kilometrajul înapoi când trec pe lângă târgul Vitan”, spune Robert Acrișor, mecanic din București.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
7 septembrie 2017 10:09
Citește mai mult despre: computer inteligenta masina trafic

Alte articole

Vezi mai mult