Învaţă să bei inteligent! Specialiştii recomandă băuturile cu acelaşi număr de grade ca afară

E cald şi simţi că doar o berică te-ar mai putea linişti. Dar nu te arunca la orice, altfel rişti boli grave. Astâmpără-ţi tremuratul, există o soluţie! Studiile arată că e bine să bei o băutură cu acelaşi număr de grade ca afară, altfel ficatul simte că i-ai dat poşircă şi te penalizează.

Specialiştii avertizează să aveţi la voi nu doar o pălărie şi haine deschise la culoare, ci şi băuturi de diverse concentraţii de alcool. Dacă staţi la soare, beţi ceva mai tare, de 40-45 de grade, de exemplu whisky sau vodcă. Dacă intraţi la umbră, unde e temperatura mai scăzută, băgaţi o ţuiculiţă oltenească de 22-25 de grade. Problema se complică atunci când intraţi la metrou, unde se recomandă un şpriţ răcoros, ca să nu faceţi şoc termic.

Specialiştii spun că iarna, când temperaturile scad sub zero, modul de calcul se complică: “Trebuie să bei ceva cu o tărie care adunată cu temperatura aerului să dea temperatura corpului. De exemplu afară sunt -20 de grade. Trebuie să bei o pălincă de 56 de grade, să ajungi la 36”, explică Decebal Popescu, savant român.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
7 august 2015 13:08