Nu vă grăbiţi să-l acuzaţi! Învăţătorul din Iaşi, acuzat că l-a corectat pe un elev care scrisese “patinoar”, spunându-i că de fapt ar fi corect “patinuar”, se scuză spunând că aşa era scris în “manoalul” folosit la clasă: “Manoalul are unele scăpări. Acuma, că tot eu l-am făcut şi pe acest manoal, asta e partea a doa şi mi-o asomez”, a declarat învăţătorul.patinuar_invatator.jpg

Învăţătorul mai spune şi că cine vrea să înveţe învaţă, dovadă că foste eleve de-ale lui, precum Grapini sau Dăncilă, sunt cineva în ţara asta şi peste hotare. Cadrul didactic nu renunţă la calificativul acordat elevului, pe care “deja i l-am trecut cu stilou ân cataluog”.

Învăţătorul i-a avertizat pe părinţii elevului să nu-i facă reclamaţie dacă vor ca acesta să treacă în clasa a treia: “Are decât un suficent şi nu-i închiei media!”. 

Elevii spun că sunt nevoiţi să-l tolereze pe învăţător: “Am fost învăţaţi că persoanele cu handicap mintal trebuie integrate în societate, nu ostracizate. Îl lăsăm să ne dea ce calificative doreşte. Considerăm că a fost un ghinion să picăm exact la clasa dumnealui. Vom pleca la un liceu din străinătate, dar până atunci trebuie să suportă aceşti pitecantropi de la catedră”, spune Matei, clasa a doua.

Nea Costel, drojdier:

“Până şi eu mă trezesc pe 26 mai ca să merg la vot! N-ai nicio scuză dacă stai acasă!”

Scris de Ionut | Tuesday, 05.03.2019 15:10 IT & Știința

National Cinematografic