Ion Ţiriac spune că ar vrea şi el să lanseze rachete ca Musk, dar nu-l ajută statul român

Miliardarul român Ion Țiriac a explicat în cadrul anualului interviu de la ProTV că România se află în urma altor state în privința explorării spațiale pentru că statul nu sprijină suficient acest domeniu.

„Eu am venit încă din 90 și le-am spus, și lui Văcăroiu, și lui Radu Vasile, și lui Năstase, haideți să facem o stație spațială. Vin și eu cu bani, cu ceva investitori, dar veniți și voi cu legislație și niște terenuri. Ajungem să facem explorare spațială în Germania, că aici nu avem facilități și reduceri de impozite pentru oamenii cu bani”, a precizat Ion Țiriac.

Bogătașul român a mai spus că are un proiect de rampă de lansare rachete spațiale de 20 de ani, dar el stă îngropat în dosare la Ministerul Dezvoltării. „Trebuie să refacem mindset-ul actualei clase politice actuale de la unul de protecție exagerată la unul de bussines programat anticipativ”, crede Țiriac. Acesta a mai declarat că ar fi dispus să facă vreo trei-patru rachete spațiale, dar doar dacă are promisiuni ferme din partea guvernului că i le va cumpăra la un preț competitiv pe piață.

Scris de Ef
10 februarie 2020 15:02
Citește mai mult despre: tiriac

Alte articole

Vezi mai mult