”Boule, ce-a fost în capul tău?” este întrebarea pe care o aude aproape zilnic un român superdotat, cu IQ 142. Asta după ce, din motive pe care absolut nimeni nu le poate explica, românul a decis să se întoarcă în țară, deși trăia mai mult decât decent într-o insulă exotică din Pacific.

roman_pampalau.jpg Practic, gestul lui a făcut ca toate testele IQ existente să devină irelevante. ”IQ-ul nu are nici o legătură cu inteligența”, spun acum în unanimitate oamenii de știință. ”Cazul acestui român întors de bunăvoie în țara natală demonstrează că un IQ mare nu te face automat un geniu, ci, la fel de bine, te poate face cel mai mare bou. Testele IQ fiind irelevante, MENSA trebuie să dispară.”

Un argument suplimentar în favoarea irelevanței IQ-ului este faptul că români cu IQ care abia dacă trece de 50 nu s-ar întoarce în România pentru nimic în lume. Tot un argument este și faptul că, de regulă, cei care se laudă că au un IQ mare sunt percepuți de toți din jur drept persoane lipsite de inteligență.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Calin | Wednesday, 01.04.2015 14:38 IT & Știința

National Cinematografic