IT-ist, uimit să afle că şi oamenii pot lua viruşi, nu doar calculatoarele

Tăvălugul de știri despre coronavirus i-a bulversat complet lumea unui IT-ist român. De câteva zile acesta privește uluit informațiile despre virusul din China și încearcă să conceptualizeze faptul că și oamenii, exact ca un calculator, pot lua viruși care să-i afecteze negativ. Ba chiar şi-a pus antivirusul pe un stick, dar nu ştie unde să şi-l bage.

”Deci nu eu credeam că așa ceva este posibil”, spune uluit IT-istul. ”Prima dată am crezut că e vorba de componente PC din China care au viruși, ceea ce nu m-ar suprinde. Iar acum citesc știri despre oameni care sunt slăbiți de acest virus chinezesc, chiar și știri cu persoane care au luat shut down de la virus și nu-mi vine să cred. E vorba de oameni, nu de calculatoare, incredibil!”

IT-istul a ajuns să se întrebe dacă nu cumva îi scapă ceva. ”Să poată oare oamenii lua viruși, exact ca un calculator? Sau trăim deja în epoca roboților și nu știm? Nu cumva oamenii care iau viruși sunt deja roboții dintre noi? Nu m-ar surprinde deloc să fie așa, are mult mai multă logică scenariul ăsta”, spune IT-istul.

Fie că oamenii virusați sunt roboți sau nu, un lucru e cert: IT-iștii buni aplică la joburile Arnia Software. Full-stack .NET Team Leader in the Cloud (Azure), Senior Magento 2 Developer, Vue.JS Frontend Developer sau Unity3D Developer.

28 februarie 2020 10:02
Citește mai mult despre: virus

Alte articole

Vezi mai mult