La 20 de ani de la închiderea fabricii de negru de fum din Copșa Mică s-a născut primul copil alb

Rănile comunismului se vindecă greu dar încet. Cândva un frumos târgușor de provincie, Copșa Mică a devenit, în anii comunismului, cel mai important producător de negru de fum din Europa. Acum, la 20 de ani de la închiderea acestei puternice industrii, lucrurile se întorc la normal.

„Anunțăm cu bucurie că, în această dimineață, s-a născut primul copil alb din localite, după mai bine de un secol”, a anunțat șeful maternității din localitate, Kefu Mwanawa Tore, cu ocazia conferinței de presă organizată în acest sens. „Este un băiat sănătos, 4,2 kilogram, alb de zici că-i suedez, nu altceva”.

Apariția acestui alb în Copșa Mică ar putea avea un important impact demografic. Conform ultimului recensământ, micuța localitate sibiană avea un procent de negri mai mare decât Kenya, fiind dealtfel supranumită „Perla Neagră a estului”. Locuitorii orașului vor sărbători în această seară la focul din centrul satului cu dansuri tribale specifice, vodoo și o masă generoasă din cele mai gustoase antilope.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

8 iunie 2017 15:06
Citește mai mult despre: Copsa Mica negru

Alte articole

Vezi mai mult