Banii investiți în laboratorul de la Măgurele încep să se vadă. Savanții de aici au anuțat că vor inaugura în acest weekend un derdeșul care merge în sus, o minune a fizicii care nu ar fi fost posibilă fără munca și abnegația depusă de oamenii de acolo.

derdelus-care-merge-in-sus.jpg

„Derdelușul are o pantă de 31 de grade și poate fi folosit cu orice mijloace de locomoție moderne, de la punga de Mega la capacul de veceu. Viteza atinsă în timpul deplasării poate ajunge chiar și la 55 de kilometri la oră”, spune Laurian Popa, savant general adjunct în cadrul Institutului de Fizică de la Măgurele.

Oamenii sunt încă reticenți cu privire la testarea derdelușului, că nu sunt încă siguri ce se întâmplă odată ce ajung în vârf, vor fi catapultați în aer? Sau dacă rămân acolo în vârf, cât de greu va fi să coboare derdelușul în jos, nu mai bine îl făceau plat ca să nu trebuiască să urci sau să cobori pe el?

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Eftimie | Saturday, 15.02.2020 08:33 IT & Știința

National Cinematografic