La ultimul târg de inventică România a luat aur cu mai multe dispozitive de clonat carduri

Succes răsunător la Salonul de Inventică de la Frankfurt: reprezentanţii României au luat aur pe linie pentru cele mai creative dispozitive de clonat carduri. Acestea au impresionat juriul, clasându-se înaintea unor invenţii considerate de mai mică însemnătate, cum ar fi aparatură medicală menita să diagnosticheze unele afecţiuni sau echipamente ce reduc consumul de carburant.

„Noi ne bucurăm că i-am făcut pe cei de acasă fericiţi, pentru noi asta contează cel mai mult. Ne-a ajutat şi experienţa dobândită în anii de studii petrecuţi în Germania, Italia şi în special în Anglia, la Londra. Aşa ne-am dat seama la ce se aşteaptă piaţa. Împreună cu colegii noştri cercetători din zona Vâlcea am creat aceste dispozitive unice, ce pot fi folosite foarte uşor, de oricine are nevoie de bani”, a declarat Costi, unul dintre laureaţi.

Presa internaţională a alocat pagini întregi acestui eveniment, citând experţi care au catalogat noile dispozitive drept „ingenioase, uşor de folosit dar şi de transportat”. Juriul a fost mişcat şi de obligaţia asumată de inventatori, care au s-au angajat că vor dona 10% din incasări unor fundaţii.

Scris de TNR
8 august 2014 12:08
Citește mai mult despre: card frauda

Alte articole

Vezi mai mult