Lansarea rachetei NASA, amânată din nou, că s-a blocat în pasajul Unirii

O nouă veste proastă pentru programul spațial american. Mega-racheta Artemis, care trebuia lansată spre Lună, a fost grav avariată de limitatorul de înălțime amplasat la intrarea în Pasajul Unirii. Rezervoarele rachetei, care au 30 metri diametru, au lovit bara metalică amplasată la doar 3,5 metri de sol.

În acest moment traficul în zonă este restricționat atât pentru autoturisme cât și pentru sateliți sau nave spațiale, pentru că există pericolul ca pe carosabil să se fi scurs combustibil de rachetă. Din primele cercetări, reiese că șoferul român care transporta racheta pe trailer nu avea permis de profesionist, ci doar de categoria B. El se scuză că ”pe-acolo m-a băgat Waze-ul, boss” și spune că trebuia să livreze racheta la Cape Canaveral în câteva zile, dar oprise la Dedulești și programul s-a dat puțin peste cap.

Este al patrulea incident de acest gen, dar primarul Băluță spune că de vină ar fi savanții de la NASA, care trebuiau să calculeze mai bine traiectoria rachetei. Pilotul rachetei a fost amendat pentru că a depășit viteza legală în localitate cu 30.000 km/h, dar a contestat procesul verbal, susținând că a fost orbit cu farurile de un OZN care tocmai ieșea din pasaj.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
13 septembrie 2022 14:00
Citește mai mult despre: accident pasaj rachetă unirii

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult