Legende urbane. Dacă paznicul Scorseze îşi vede umbra când iese din metrou, canicula mai ţine 3 luni

Emoții uriașe azi la metrou, la Festivalul Bodyguardului Scorseze. În a 113-a zi de la echinocțiul de primăvară, meteorologii se postează în fața stației de metrou Titan, unde sălășluiește angajatul Scorseze, un bătrânel care mai iese din când în când din scorbura lui subpământeană, ca să caute medicamente sau doar ca să dea o tură prin parc.

Superstiția susține că azi, dacă bodyguardul Scorseze își vede umbra, căldurile infernale vor mai ține încă 3 luni, deci vom avea o vară lungă și toridă. Imediat ce-și vede umbra, paznicul Scorseze se întoarce în stație și va mai ieși doar pe 22 Septembrie, ca să-și încaseze pensia.

Atenție! Este absolut ilegal să momești paznicul Scorseze cu biscuiți, în speranța că vei scăpa de caniculă. Superstiția spune că dacă faci asta, în toamnă vom avea furtuni cu descărcări electrice și grindină. Cel mai bine este să aștepți ca paznicul Scorseze să iasă singur. Cei care participă pentru prima oară la festival trebuie să nu se sperie. Paznicul Scorseze e blând, stă la mângâiat, dar se înfurie și scoate ghearele dacă te prinde că faci poze prin stație.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
11 iulie 2017 07:07
Citește mai mult despre: canicula metrou scorseze

Alte articole

Vezi mai mult