Leon Dănăilă, despre Victor Ciorbea: S-a luat curentul când îl operam!

Cu o carieră prodigioasă care se întinde pe mai bine de jumătate de secol, doctorul Leon Dănăilă nu mai are nimic de demonstrat. Acesta încă depune muncă de cercetare și documentare și spune că are foarte puține regrete din anii trecuți.

„Sigur, mi se reproșează că eu i-am dat drumul din laborator lui Victor Ciorbea înainte să fie complet dezvoltat. Este o neînțelegere a istoriei, eu doar îl operam pe Victor Ciorbea pe creier, pentru că asta e specializarea mea. Nu știu cine l-a creat cu adevărat, dar am auzit că este făcut din piese luate din cimitir de la oameni morți proaspăt”, explică medicul.

„Pe vremea lui Ceaușescu penele de curent erau frecvente, și nici noi la institutul de neurologie nu eram scutiți. A fost doar ghinion, s-a luat când îl operam, frig în sală, asistenta îmi ținea lumânarea. Generator, da, aveam unul de rezervă, dar știți cum era cu motorina raționalizată. Am făcut-o la rece și pe întuneric, e o minune că am reușit și așa. Când l-am văzut că încă mai vorbește am zis că ne-am îndeplinit misiunea, chiar și în aceste condiții.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

1 septembrie 2023 12:17
Citește mai mult despre: Ciorbea leon danaila

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult