Lumina de pe cer nu era aurora boreală! A lăsat cineva uşa deschisă la sala de păcănele

Mii de fotografi amatori vor fi dezamăgiţi, dar lumina rozalie care a umplut cerul României în ultima săptămână nu era aurora boreală! Oamenii de ştiinţă au găsit pentru fenomenul bizar o explicaţie, din păcate, banală: cineva din comuna Pantelimon a lăsat uşa deschisă la o sală de păcănele.

„De obicei, uşile de la păcănele sunt închise ca să nu se facă curent, să nu intre vreo pisică neagră etc.”, explică Geani Bîrnă, astronom. „Pe parcursul ultimelor 5-6 zile, însă, un cazino de pe Şoseaua Biruinţei din Pantelimon a avut uşa larg deschisă, probabil din cauza unei clanţe defecte.”

Pe timpul nopţii, luminile puternice ale aparatelor s-au reflectat de norii tip stratus, creând iluzia unei spectaculoase „aurore” de culoare roz-neon.

„Am fost şi noi uimiţi! Era o strălucire atât de intensă încât s-a văzut din toată ţara, dar mai ales din Pantelimon, Dobroeşti, Cernica şi sectorul 2 al Capitalei. De azi n-o să se mai vadă, am reparat clanţa”, transmite un reprezentant al sălii de jocuri.

„Mi s-a părut că văd la un moment dat trei lămâi pe cer, dar am zis că o fi de la ţuică”, a comentat un privitor din judeţul Mureş.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

14 mai 2024 15:53
Citește mai mult despre: aurora boreala pacanele

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult