Un virus criminal a lovit România. Simptomele sunt simple, dar devastatoare. La 3 ore după infectare, pacientul se trezeşte vorbind cu un accent moldovenesc pronunţat, tipic regiunii Vaslui-sudul judeţului Iaşi, considerat cel mai nociv accent din lume.laringita_moldoveneasca.jpg

Medicii spun că boala e mai rea decât epilepsia, pentru că pari moldovean încontinuu, nu doar ai crize ca la epilepsie. Pacienţii vin la spital consternaţi: “Uăi, doctore. Io-s din Braşov, uăi! Şie s-întâmplî cu mini?”. Sunt cazuri în care pacienţii refuză internarea şi atacă medicii cu toporul, semn că boala este avansată, în stadiu cronic.

Există cazuri foarte grave, pacienţi la care se modifică nu doar accentul, ci şi vocabularul, ei nemai putând pronunţa nimic altceva în afară de “Uăi, ‘ai şi biem!”. Auzind de această boală, mii de buzoieni şi-au luat deja certificate medicale, care atestă în fals că ar suferi de faringita moldovenească, deşi ei sunt moldoveni 100% şi accentul lor e incurabil.


Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Ionut | Wednesday, 29.03.2017 16:37 IT & Știința

National Cinematografic