Gata! Nu ne mai jucăm cu coronavirusul. România trece la măsuri de siguranţă sporite, pentru că e groasă. Începând de azi ne spălăm pe mâini nu doar cu apă, ci şi cu săpun, pentru o igienă sporită. Experţii spun chiar că spălatul doar cu apă de la robinet e contraproductiv, pentru că în apa din Bucureşti sunt şi mulţi microbi, inclusiv holeră, ciumă sau coronaviruşi.spalat_maini_cu_sapun.jpg

Românii sunt sfătuiţi inclusiv să-şi rupă puţin de la gură şi să păstreze nişte spirt pentru dezinfectat mâinile, oricât de tare i-ar arde să-l bea. Acest sfat i-a băgat în panică pe mulţi români, care au fost nevoiţi să bea câte o sticlă de spirt doar ca să-şi mai calmeze nervii zdruncinaţi de ameninţarea virusului mortal.

Igienologul Decebal Popescu ne învaţă şi cum să ne spălăm: “Săpunul se ţine cu ambele mâini sub jetul de apă. Se freacă mâinile cu săpunul până obţinem bulbucii, după care clătim cu multă apă. În tot acest timp ne privim în ochi în oglindă şi ne întrebăm retoric: “Cu ce ţi-am greşit eu, doamne, să-mi dai şi viruşi după ce că m-am născut în groapa asta de gunoi a istoriei?”.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Ionut | Monday, 24.02.2020 19:19 IT & Știința

National Cinematografic