Medicii, asaltați de români care întreabă ”Pot să beau dacă am luat iod?”

Mit demontat! Zvonurile că românii ar cumpăra pastile de iod în mod iresponsabil sunt complet false. Românii nu doar caută iod pe internet, dar caută și sfaturi profesioniste despre cum să-l ia. Mii de medici confirmă că au fost contactați de români care îi întreabă dacă pot să bea după ce au luat pastila de iod.

”Cei mai mulți întreabă la câte minute după ce au luat iodura de potasiu pot să consume alcool. Alții recunosc că au înghițit pastilele cu o dușcă de țuică și vor să știe dacă pot exista efecte adverse. Cei mai mulți care au sunat nici n-au putut să explice foarte bine ce doresc, pentru că erau beți”, confirmă doctorul Decebal Popescu.

Există români și mai prevăzători, care au băgat câte o pastilă de iod în butoiul de vin, sau în cel de țuică și s-au imunizat cu doze mici, sistematic. Alții spun că e chiar indicat să faci o gargară cu alcool după ce ai luat iod, ca să elimini radiațiile din gât.

Pentru o protecție crescută la radiații, medicii recomandă ca alcoolul să fie păstrat în recipiente de plumb, închise ermetic, iar iodul să fie luat cu puțin bicarbonat, ca să nu dea arsuri gastrice.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
8 martie 2022 12:56
Citește mai mult despre: alcool iod medic

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult