Mii de joburi în pericol! Din cauza OUG 114, un mare producător de meme se mută în Ungaria

Tinerii abia ieșiți de pe băncile facultății vor trebui să se gândească de două ori dacă intenționează să-și facă o carieră în producția de meme pe internet. Un mare producător de meme a anunțat că se mută în Ungaria, afectat de prevederile ordonanței 114.

„Vorbim de peste 5000 de locuri de muncă, în special persoane tinere, cu studii superioare, cu cunoștințe de utilizare a calculatorului, care vor dispărea. O parte din muncitorii rămași vor putea fi reabsobiți de piața muncii în agențiile de publicitate, că acolo e lume care știe că meme sunt bune, sunt virale și produc reach. Restul vor trebui să se ducă la cursuri de calificare profesională, mai ales dacă au absolvit studii superioare, că asta înseamnă că știu mai puțin decât un absolvent de liceu”, a explicat Maximilian Dumitru, expert în HR și realocare forță de muncă.

Producătorul de meme a invocat taxele tot mai mari cerute de statul român, care fac aproape imposibilă crearea unui mediu competițional. „Mai bine de 70% din like-urile adunate de o memă ajung la bugetul de stat. Practic, faci o memă amuzantă și tot statul e apreciat pentru ea”, explică Lorincz Csaba, CEO-ul firmei de meme.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

30 iunie 2019 13:06

Alte articole

Vezi mai mult