Ministerul Comunicaţiilor spune că a dat lovitura de Black Friday. A cumpărat un milion de licenţe de WinRAR

Nu doar clienții obișnuiți s-au întrecut pentru a găsi cele mai bune oferte de Black Friday ci și instituțiile de stat. Confruntat cu grave probleme financiare, ca orice minister condus de PSD, Ministerul Comunicațiilor a profitat de ofertele de Black Friday ca să cumpere la preț redus mai multe licențe de WinRar.

„Să știți că nu s-a ajuns ușor la această soluție. Inițial ne-am gândit să cumpărăm câteva milioane de licențe de Windows Vista, dar cei de la Microsoft ne-au refuzat de această dată, nu înțeleg de ce. Apoi am fost refuzați și de cei de la Ubuntu, care ne-au zis, disprețuitor, că OS-ul lor nu e de vânzare. Am cumpărat un crack de pe un site de warez, era mult mai ieftin, ne-a costat doar doi bitcoini. Deși am plătit pentru el n-a funcționat, practic am fost înșelați. Dar i-am dat în judecată și vă asigur că vom recupera acești bani chiar de trebuie să mergem până la tribunalul de la Haga”, a declarat ministrul Comunicațiilor, Lucian Șova.

Licențele de WinRar vor fi distribuite tuturor calculatoarelor din instituțiile de stat din țară, chiar dacă, în acest caz, ministerul a cumpărat o variantă mai veche, care activează doar WinRar-ul ce merge pe 32 de biți. „O să punem câte două WinRar-uri pe calculator, să fie 68 de biți, nu, atâta face 32 ori doi”, a precizat Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Scris de Ef
20 noiembrie 2017 19:11
Citește mai mult despre: Black Friday winrar

Alte articole

Vezi mai mult