Mircea Cărtărescu anunţă că s-a înscris la Medicină: “Cu literatura n-am făcut nimic, poate aşa să iau un Nobel”

Om de litere, prozator, profesor universitar și unul din cei mai reputați intelectuali din România, Mircea Cărtărescu reprezintă o cometă în peisajul nostru cultural. Coama sa este umbrită, din păcate, de lipsa unui premiu Nobel, pe cât de meritat pe atât de așteptat.

„Am decis să-mi iau destinul în propriile mâini, să nu mai aștept ca oculta literată mondială să accepte amploarea liricii mele. Poate nu sunt pregătiți pentru așa ceva. Pe de altă parte, în medicină, am auzit că se dau mai ușor premiile, că acolo nu sunt orgolii atât de mari. De aceea am decis să las penița în favoarea bisturiului și să inovez în acest domeniu, la fel cum am inovat și deschis drumuri noi în literatură”, a declarat Mircea Cărtărescu, în cadrul unei alocuțiuni susținute cu ocazia primirii premiului „Cel mai bun scriitor român actual” din partea Uniunii Scriitorilor Importanți din România.

Mircea Cărtărescu susține că s-a consultat deja cu editorul Gabriel Liiceanu și i-a promis că în maxim doi ani va prezenta o operație pe creier, în premieră, în care va exciza o tumoare malignă doar cu o lingură, niște spirt medicinal și câțiva pumni de tifon.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

2 octombrie 2018 15:00
Citește mai mult despre: Cartarescu nobel

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult