Mirosul boschetarilor din autobuzele şi tramvaiele bucureştene, singurul care se simte din spaţiu

Sorin Oprescu este extrem de fericit, după ce mai mulţi astronauţi au relatat că au simţit un miros înţepător în timpul ultimelor expediţii spaţiale. În urma analizării mostrelor luate din spaţiu, s-a stabilit dincolo de orice dubiu că respectivul miros vine din Bucureşti, de la boschetarii care se plimbă cu autobuzele şi tramvaiele RATB. „Normal că îl vom înregistra în Cartea Recordurilor”, a dat asigurări primarul general.

Astronauţii povestesc că mirosul cu damf de transpiraţie, urină şi fecale a fost până recent un fel de mit printre ei, dar nu au crezut niciodată că este vorba de un fapt real. „Ştim toţi povestea cu Neil Armstrong, care imediat ce a păşit pe Lună a spus «Băi, ce dracu’ miroase în halul ăsta?», dar credeam că e o glumă. Acum, însă, ştim că e foarte posibil ca Neil Armstrong să fi simţit miros de boschetar bucureştean când a ajuns pe Lună”, a povestit un astronaut NASA.

Specialiştii agenţiei spaţiale americane chiar au ajuns să programeze expediţiile în funcţie de ora din Bucureşti. „Noi facem lansările ziua, după ora noastră, strict pentru că, fix în acelaşi interval, este noapte în Bucureşti”, a povestit un specialist NASA. „Chiar ne-au fost date multe expediţii peste cap, după ce RATB a introdus liniile de noapte.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
7 iunie 2013 11:06

Alte articole

Vezi mai mult