Viața lucrătorilor Ministerului de Interne nu e așa de ușoară cum pare. Polițiștii de la circulație trebuie să stea luni, poate ani întregi, cu radarul în boscheți pentru a prinde câțiva amărâți și activitatea asta te alienează constant. Este și cazul agentului principal Cosmin Zaharia care a stat atât de mult în pădure încât s-a sălbăticit și acum nu mai vorbește decât cu animalele. 

mowgli-politist.jpg

„Fiind vorba de un polițist, creierul lui nu are nevoie de glucoză așa că a supraviețuit doar cu ce găsește în zonă, rădăcini comestibile, jir și mici animale pe care le vânează. A început să înțeleagă și graiul animalelor, vorbește cu bufnița sau dihorul și, când are o problemă, acestea îi vin în ajutor ca un adevărat rege al animalelor”, a povestit Iancu Augustin, șeful echipei de biologi care l-a descoperit pe polițistul sălbatic.

Legendele locului spuneau de multă vreme de acest om. În nopțile cu lună plină se adunau lupii la marginea lacului Tâncăbești și urlau la lună iar agentul principal Zaharia venea și el și dădea drumul la sirenă și girofar, tot la lună. Specialiștii spun că acest sunet este unul și de împerechere dar și de dominare, de atenționare a celolalți polițiști sălbatici că acesta este teritoriul lui. 

Join us in our attempt to change the world through technology. We're looking for Deep Learning Research Engineers to help us solve intelligence in the most innovative domains out there. Apply today!

Scris de Eftimie | Sunday, 28.05.2017 09:02 IT & Știința

National Cinematografic