Multe invenţii ale lui Leonardo da Vinci au fost pierdute, că nevastă-sa le punea bine

Elicopterul, tancul, submarinul, bicicleta, bormaşina şi multe alte invenţii ar fi putut deveni realitate cu sute de ani mai devreme, însă din păcate nevasta marelui inventator Leonardo da Vinci le-a luat şi le-a pus bine pe undeva, aşa că au fost pierdute pe vecie. Se pare că şi marele da Vinci a căzut pradă acestui obicei feminin.

Da Vinci le scria frecvent prietenilor ca să se plângă de modul în care soţia sa îi strica planurile. Aceasta îi strica pensulele şi culorile, motiv pentru care multe picturi au rămas neterminate. Se spune chiar că zâmbetul misterios al Monalisei ar însemna că ea ştie unde i-a pitulat invenţiile şi machetele lui da Vinci.

Acest lucru explică şi de ce da Vinci se concentra foarte mult pe invenţii precum avion, elicopter şi alte maşini zburătoare. Se pare că nu o dată geniul Renaşterii le-ar fi spus prietenilor că vrea să plece odată şi să scape de pacostea numită nevastă, care îl cicălea fără încetare şi îi spunea că a cerut prea puţini bani de la familia de Medici pentru sculpturi.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Ionut
22 iulie 2019 15:44
Citește mai mult despre: nevasta

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult