Simbol al Noii Zeelande şi fascinaţie pentru zoologi, pasărea kiwi rămâne un mister pentru români! Deşi au auzit de ea, mulţi n-au văzut-o niciodată, iar ceea ce se vinde în piaţă drept “kiwi” n-a făcut decât să sporească confuzia. În prezent, mii de tineri sunt convinşi că micile fructe păroase nu sunt altceva decât fuduliile păsării neozeelandeze.fudulii_pasarea_kiwi.jpg

“Mă întreb de ce nu se găseşte la noi decât partea asta de kiwi. Şi mai ales de ce se vinde la legume-fructe”, spune Decebal Popescu, student. “Cineva a încercat să-mi descrie pasărea kiwi şi a reieşit că-i un fel de struţocămilă. N-am văzut în viaţa mea o pasăre kiwi decât pe eticheta cidrului Old Mout, dar ceva nu se potriveşte. O fi femelă. Oricum, cidrul lor e obraznic de bun!”

Într-un final, un coleg bine intenţionat a decis să-i explice lui Decebal diferenţa între fructul kiwi şi pasărea cu acelaşi nume, punând capăt încurcăturii. “Mi-a luat ceva să asimilez informaţia, dar am avut doar de câştigat! Acum nu mă mai trec fiorii când văd o grămăjoară de kiwi în piaţă, iar când beau un cidru cu prietenii, nu mă mai simt vinovat pentru biata pasăre”, jubilează tânărul.

Scris de Advert Einstein | Saturday, 01.04.2017 13:55 IT & Știința

National Cinematografic