Mustaţa lui Einstein va fi adusă la Bucureşti, să aibă şi ateii un loc de pelerinaj

De mâine va fi iar aglomerație în București pentru că se intră în săptămâna mare a Ateilor, prilej de sărbătoare, smerenie și rugăciune pentru comunitatea atee din România. Anul acesta vor fi aduse din Statele Unite moaștele sfântului Einstein, respectiv mustața acestuia, dar și moaște mai minore, cum ar fi urechile sf. Mucenic Tesla și degetul răposatului Stephen Hawking.

„Este prilej de mare sărbătoare și primenire sufletească. Moaștele vor fi aduse de la aeroport până la locul de închinare, Institutul de Tehnică de Calcul, cu autobuzul, întrucât biserica noastră nu crede în condiții mai bune pentru obiecte sau oameni de valoare spirituală mai mare. De aceea patriarhul nostru face slujba în trening, de exemplu”, a declarat Adrian Macarie, vice-episcop al Ligii Atee din România.

Pelerinii veniți la închinare vor fi întâmpinați cu o mulțime de tarabe care vând literatură atee, cărțile lui Dawkins, ale lui Harari, Biblia Hazlie în format cartonat, precum și obiecte de cult cum ar fi ordinatoare făcute de meșterii populari, instrumente de muncă și de calcul, rigle, cronometre, echere sau compasuri.

Oferta specială de 1 Decembrie: bere TNR cu 20% reducere pentru toți românii. Și nu i-am uitat nici pe frații unguri. Pentru ei avem bere TNR cu 20% mai scumpă.

16 decembrie 2018 09:12

Alte articole

Vezi mai mult