N-a rămas indiferentă la eclipsa din SUA! Gabi Firea a promis că le va oferi bucureştenilor o eclipsă în weekend

Inspirată de eclipsa totală de soare din Statele Unite, Gabi Firea a lansat o licitaţie publică pentru realizarea unei eclipse similare la Bucureşti, în acest weekend. Primăriţa Capitalei spune însă că în caietul de sarcini sunt cerinţe precise, pentru că îşi doreşte o eclipsă mult mai lungă, de peste 10 minute, nu doar 2 minute şi ceva, cum au avut americanii.

“Bugetul Capitalei permite organizarea unei eclipse, sperăm că se va găsi o firmă care să trimită oferta de deviere a lunii pe traiectoria soarelui, sau vom înfiinţa noi o firmă pe lângă Consiliul Local, care să mute luna. Suntem o capitală europeană, finanţarea există, cred că ne putem permite o eclipsă atunci când ne dorim”, a spus Firea.

Există însă deja indicii că licitaţia e trucată, pentru că din caietul de sarcini rezultă că eclipsa se va vedea cel mai bine din Voluntari, nu din Bucureşti. Informaţia pare să fie veridică, pentru că Gabi Firea a cerut fonduri de la Uniunea Europeană pentru organizarea de eclipse solare în mediul rural.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
22 august 2017 15:08
Citește mai mult despre: Bucuresti eclipsa gabi firea

Alte articole

Vezi mai mult