NASA a primit din spațiu mesajul „Bună dimineața la cafeluță“

Unul din miturile cele mai răspândite printre ingineri și alți fani ai SF-ului, că există viață inteligentă în univers, a fost spulberat în această dimineață de cercetătorii de la NASA care au anunțat că au reușit în sfârșit să primească un mesaj din spațiu. Din păcate acesta confirmă că deși există viață în univers, aceasta nu e neapărat inteligentă.

„Am primit mesajul de mai multe ori, pe mai multe frecvențe, e clar că asta vor să ne transmită. Vestea bună e că aceste specii de extratereștrii nu sunt agresive, vestea proastă e că nici nu îi prea duce mintea. Nici măcar nu s-au prins când le-am răspuns cu «Bună dimineața mea». Dacă e să ne-ajute cineva să ieșim din sistemul solar sau galaxie, n-o să fie ăștia”, a declarat directorul executiv al NASA, Matt Haig.

Omenirea va continua să caute viață inteligentă în univers dar așa, mai în silă, având în vedere rezultatele de până acum. „Concluzia pe care o putem trage din ce știm în momentul de față este că există viață în univers, există inteligență dar, din păcate, cei mai inteligenți suntem tot noi, oamenii. Și asta e deprimant”, au spus savanții NASA.

27 iunie 2021 10:00
Citește mai mult despre: cafeluta extraterestri spatiu

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult