NASA plusează! După Marte, a trimis un robot să caute urme de viaţă şi în Sălaj

Cu toate că fondurile pentru misiuni spaţiale au fost reduse drastic, savanţii de la Nasa vor să depăşească încă o dată bariera imposibilului, prin trimiterea unui robot supersofisticat să afle dacă există viaţă în Sălaj. Lansat din baza de la Cape Canaveral, modulul spaţial sălăjan va face 15 secunde până în România şi, apoi, încă 8 ore de la intrarea în spaţiul aerian românesc până la Sălaj.

Cel mai probabil asălăjarea va avea loc în zorii dimineţii, robotul Mediocrity urmând a-şi începe misiunea după o serie de verificări şi teste ale sistemelor de control şi a senzorilor. Cântărind aproape 4 tone, robotul va lua mostre de ţuică de Zalău pe care le va analiza în spectru infraroşu, precum şi probe de sol.

„Conform datelor pe care le avem de la sateliţi şi analizelor spectrografice, Sălajul ar fi propice vieţii umane. Are un câmp gravitaţional similar cu al nostru, am detectat urme de apă şi chiar ceva atmosferă”, a declarat un oficial NASA. Misiunea spre Sălaj urmează a dura aproape 3 ani, răstimp în care americanii speră să obţină un răspuns definitiv la întrebarea „Există viaţă în Sălaj”, precum şi la „Ce este acest Sălaj de fapt?”

17 noiembrie 2013 09:11

Alte articole

Vezi mai mult