Populara bere Leffe cu o tradiție de aproape un mileniu riscă să fie boicotată de milioane de români care suferă de nazism gramatical. Conform acestora, numele berii nu este scris cum trebuie, pluralul corect fiind „Lefuri”. 

pluralul-de-la-leffe.jpg

„M-am săturat să tot corectez prietenii cu care ies în oraș, de fiecare dată când se duc la bar și zic că iau două Leffe îmi vine să-i strâng de gât. E ca și cum ai spune două bere, ce naiba, suntem unguri?”, a declarat Iliad Manolescu, un tânăr care iubește berea dar mult mai dragă îi este corectitudinea gramaticală. 

„Ți se rupe inima când vezi minorii la mega cum își iau câteva „Leffe” ca să stingă vodca. De-aici încep lacunele în educație, dacă de mici nu știu să pronunțe corect numele băuturilor, ce-o să facem cu ei peste 8-10 ani când vor avea drept de vot și le cerem să decidă pentru țară? Creștem o nație de analfabeți”, a precizat și Mioara Papuc, o profesoară de limba română din București.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Monday, 22.07.2019 19:11 IT & Știința

National Cinematografic