Populara bere Leffe cu o tradiție de aproape un mileniu riscă să fie boicotată de milioane de români care suferă de nazism gramatical. Conform acestora, numele berii nu este scris cum trebuie, pluralul corect fiind „Lefuri”. 

pluralul-de-la-leffe.jpg

„M-am săturat să tot corectez prietenii cu care ies în oraș, de fiecare dată când se duc la bar și zic că iau două Leffe îmi vine să-i strâng de gât. E ca și cum ai spune două bere, ce naiba, suntem unguri?”, a declarat Iliad Manolescu, un tânăr care iubește berea dar mult mai dragă îi este corectitudinea gramaticală. 

„Ți se rupe inima când vezi minorii la mega cum își iau câteva „Leffe” ca să stingă vodca. De-aici încep lacunele în educație, dacă de mici nu știu să pronunțe corect numele băuturilor, ce-o să facem cu ei peste 8-10 ani când vor avea drept de vot și le cerem să decidă pentru țară? Creștem o nație de analfabeți”, a precizat și Mioara Papuc, o profesoară de limba română din București.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Eftimie | Monday, 22.07.2019 19:11 IT & Știința

National Cinematografic