Ne-au dat clasă! De 11 milioane de euro, japonezii l-au clonat pe Brâncuşi şi au deja 5 Cuminţenii

Campania Guvernului României pentru “Cuminţenia pământului” e o risipă totală de bani! O spun cercetătorii japonezi, care au găsit o soluţie mult mai ingenioasă la problema micuţei statui brâncuşiene. Recent, savanţii Institutului de Genetică “Akebono Hitachi” din Osaka au dus la capăt un experiment nemaivăzut: l-au clonat pe marele sculptor şi acum acesta le face “Cuminţenii” pe bandă rulantă.

“Când am auzit că statul român vrea să dea 11 milioane de euro – peste un miliard de yeni – pentru o statuie, am pus un pariu cu colegii de la celălalt institut de genetică de pe stradă că putem să obţinem un Brâncuşi întreg de banii ăia”, mărturiseşte Shiitake Tempura, inginer clonator.

“Trei luni mai târziu, iată! Neobrâncuşi T-2000 ne-a făcut deja cinci cuminţenii, o coloană, câteva opritoare de uşă… Curând o să trebuiască să închiriem o hală pentru toate sculpturile astea. Nu le vindem românilor, că le strică”, adaugă omul de ştiinţă.

“Miraculos! N-ai zice că e obţinut dintr-o măsea”, a adăugat un trimis al Centrului Georges Pompidou, care a confirmat autenticitatea lucrărilor produse de clona lui Brâncuşi în laboratorul japonez.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

24 august 2016 13:21

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult