Incidentul de acum câteva săptămâni, când un rahat de pasăre a aterizat pe costumul preşedintelui rus Vladimir Putin chiar în timpul unui discurs, nu a fost rodul întâmplării, iar rahatul nu era de pasăre! Potrivit unui comunicat recent, Forţele Aeriene române ar fi testat prototipul primei drone capabile să se găinăţeze, “o armă teribilă, dacă ajunge pe mâinile cui nu trebuie”, după cum a descris-o presa internaţională.

drona_gainat.jpg “Primul lot experimental de drone româneşti a fost produs de uzinele IAR Ghimbav chiar anul acesta. Fiecare dintre aceste drone are o autonomie de câteva mii de km şi poate lansa până la 8 găinaţuri succesive, din copac, de pe streaşină sau chiar din zbor”, explică proiectantul temutului aparat.

“Rahatul care a atins cravata domnului Putin a fost unul neletal, de avertisment”, adaugă specialistul, “însă drona poate fi încărcată cu găinaţ coroziv, găinaţ verde, găinaţ de pescăruş… Chiar şi găinaţ de om, deşi Convenţia de la Geneva interzice uzul acestui tip de muniţie.”

În ciuda fotografiilor care par să arate o dronă metalică dotată cu un sfincter şi numeroase instrumente de navigaţie, scepticii spun că inginerii români nu ar fi făcut altceva decât să tăvălească un porumbel prin vopsea metalizată.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Vasile | Monday, 25.08.2014 17:43 IT & Știința

National Cinematografic