Nicio surpriză! Se pare că berea a fost inventată de un grup de prieteni inseparabili

Ultimele descoperiri arheologice de pe teritoriul vechiul imperiu sumerian au scos la iveală detalii inedite despre primii oameni care au inventat berea pe această planetă, încă din secolul 30 înaintea erei noastre. Astfel, se pare că berea a fost inventată de un grup de prieteni inseparabili, care se cunoșteau încă din școală, când făceau schimb de copiuțe cu scrieri cuneiforme pe ele.

„După ce acești tineri au absolvit, imediat după majorat, clasa I-a, singura si cea mai avansată formă de învățământ a acelor vremuri, s-au angajat la aceeași firmă de cioplit pietre cubice. În serile de vară, când soarele dogorea asupra colibelor de lux muncitorești au luat decizia să-și facă și ceva de băut și răcorit, ca să nu cânte la fluierul de piatră pe uscat. Așa s-a născut berea și, odată cu ea, civilizația”, spune arheologul Dumitru Aldămaș, șeful echipei care a descoperit primul butoi de bere din vechea capitală sumeriană.

Cercetările ulterioare au scos la iveală faptul că grădinile suspendate din Babilon, una din minunile lumii, nu au fost altceva decât niște terase acoperite unde puteai bea o bere rece. „Acest străvechi obicei, al ținerii berii la rece pentru a putea fi savurată cu plăcere, a fost demult pierdut în negura veacurilor”, a explicat arheologul Aldămaș.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

2 iulie 2017 12:07
Citește mai mult despre: bere

Alte articole

Vezi mai mult