Descoperire interesantă la Suceava. Oracolul din liceu al lui Ștefan cel Mare demonstrează clar că el și Vlad Țepeș erau BFF, best friends forever, și nu doar verișori, cum se știa deja. O mărturie de la mânăstirea Putna susține chiar că Ștefan avea tatuată pe mâna stângă o țeapă cu un turc înfipt în ea, care spune multe despre cât își prețuia vărul.stefan_vlad_bff.jpg

După campania împotriva turcilor din 1462, Țepeș i-ar fi trimis lui Ștefan un bilet, pe care scria ”Pe nisipul de la mare ai să scrii numele meu?”, semn că domnitorul valah știa că Ștefan asediază cetatea Chiliei, aflată aproape de litoral.

Oracolul arată și că florile preferate ale celor doi erau lalelele turcoaz, și că dacă ar avea un milion de țechini de aur ar călători un an de zile prin Europa cu căruțostopul. La întrebarea ”Cu cine ai vrea să-ți pierzi virginitatea?” ambii au răspuns ”Cu Maria de Mangop sau cu Mehmet al II-lea”, semn că erau foarte intimi.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de TNR | Monday, 16.03.2020 15:09 IT & Știința

National Cinematografic