Noutate în Justiție. Tragi de o manetă și dacă ai noroc îți acceptă cererea

Reformă majoră în Justiție, unde judecătorii sunt sufocați de numărul imens de dosare pe care trebuie să le rezolve. Pentru problemele juridice mai simpluțe, precum despăgubiri în civil, divorțuri cu scandal sau accidente auto cu bețivi, se introduce un sistem dual de păcănele și justiție. Concred, cel care face o cerere în fața instanței bagă taxa de timbru în aparat și trage de o manetă. Dacă îi intră ce trebuie, cererea lui este aprobată și dosarul se soluționează pe loc.

”Am pus în practică un lucru simplu, pe care îl știe toată lumea, despre Justiția din România. Că este o chestiune de noroc dacă primești câștig de cauză. De altfel, de asta se și numește câștig de cauză, pentru că ai avut bulan și ți-a dat judecătorul admitere pe cererea depusă. Acum, nu mai e nevoie să aștepți după judecător. Se va face o sală specială la fiecare instanță, intri, tragi maneta și îți iese direct sentința executorie”, explică avocatul Decebal Popescu.

Unii și-au pus problema la ce mai sunt utili judecătorii, procutorii și avocații, dacă justiția se poate face atât de simplu, cu un aparat cu manetă. Juriștii spun că nu se va renunța la personalul din Justiție pentru că avocații vor fi angajați ca să-l învețe pe client la care aparat să bage, ei vor ști la ce instanță dau aparatele, iar judecătorii vor fi necesari acolo unde aparatele dau jackpotul prea des.

Aparatul a fost deja montat experimental în instanța din Mangalia unde era judecat ucigașul din 2 Mai. Familiile victimelor au tras de manetă, dar au avut ghinion și făptașul va face maxim 3 ani de închisoare.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
17 iunie 2024 14:20
Citește mai mult despre: justiție manetă păcănele

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult