Nu le mai ajunge curentul! Localnicii din Măgurele au început să fure laser

Fizicieni de top din întreaga lume au aflat zilele astea ce le poate pielea românilor! O scădere suspectă a puterii laserului de la Măgurele i-a făcut pe oamenii de ştiinţă detaşaţi în localitate să investigheze prin vecini. Nu mică le-a fost mirarea când au descoperit că aceştia nu furau doar curent, ci direct raze laser.

„Folosind un sistem extrem de complicat de oglinzi, mai mulţi săteni din Măgurele furau laser de la instalaţia noastră, pe care îl foloseau pentru a produce ţuică şi pentru a-şi încălzi locuinţele”, spune Eustaţiu Tesla-Popescu, directorul ELI-NP.

Ulterior anchetei, cercetătorii de la Măgurele au făcut o plângere la Poliţie, iar autorităţile i-au deconectat pe vinovaţi de la laser. „Până acum au fost identificaţi patru localnici, şomeri, cu vârste între 40 şi 60 de ani, care au frecventat timp de câteva semestre cursurile Facultăţii de Fizică cu scopul de a se branşa ilegal la fluxul concentrat de fotoni”, a declarat un agent al Poliţiei Ştiinţifice Ilfov.

Cei patru săteni riscă ani grei de închisoare, dar ar putea fi nominalizaţi la premiul Julius Springer pentru fizică aplicată.

26 octombrie 2017 13:10
Citește mai mult despre: curent furt laser Magurele

Alte articole

Vezi mai mult