O firmă de IT angajează fete doar ca să momească programatori

Ce vor programatorii? Salarii mari și pizza. Dar și colege drăguțe. Aceasta e strategia de HR a unei companii de IT din Capitală, care angajează mai multe fete decât orice altă companie de profil. Fetele nici măcar nu trebuie să fie programatoare, ba chiar în unele situații a fost un plus dacă au avut experiență anterioară la videochat.

Motivul acestei practici e simplu. Momiți de perspectiva unor colege apetisante, tot mai mulți programatori își depun CV-ul la această companie, unii chiar licitând pentru posturi, acceptând niște salarii mai mici, doar ca să simtă din când în când adierea unor bucle și nu damful unui pulovăr cu reni, cum poartă programatorii.

Patronul folosește angajatele cu cap. Acestea lucrează în trei schimburi, așa că la birou sunt permanent niște fete frumoase și programatorii stau de multe ori peste program, fără să ceară bani pe orele suplimentare. Fetele sunt instruite să nu stea la povești cu programatorii, ci să le spună: ”Discutăm după ce termini proiectul”, firma având un randament de peste 174%.

Scris de TNR
12 decembrie 2019 09:12
Citește mai mult despre: programator

Alte articole

Vezi mai mult