O nouă planetă pitică nenorocită descoperită în sistemul nostru solar

Un corp ceresc de mari dimensiuni, considerat al patrulea cel mai mare asteroid din sistemul solar, ar putea fi o planetă pitică, a anunţat Uniunea Astronomică Internaţională (IAU), transmite Press Association, citată de Agerpres. Conform astronomilor, planeta este una pitică nenorocită care are o rotație ciudată în jurul soarelui, de șomâldoacă escroacă. 

În cazul unei reclasificări această planeta, situată în centura de asteroizi, între Marte şi Jupiter, ar deveni cea mai mică planetă pitică din sistemul solar și ar schimba felul în care sunt văzute corpurile astrale de mici dimensiuni. „Apăi nu face asta ordine la mine-n sistemul solar, poată să vină cu poliția, cu gorilele peste Institutul Astronomic, Marian, adu-n pizda mă-tii telescopul, vă bag în pușcărie și pe ea la fel”, a declarat Corneliu Van Tremens, președintele Uniunii Astronomice Internaționale.

Acesta a precizat că în mod normal nu ar trebui să fie clasificată drept planetă, că e atât de pitică că nu pleacă nici ascensorul spațial cu ea. Pe lângă Ceres şi Pluto, există alte trei planete pitice cunoscute în sistemul solar – Haumea, Makemake şi Eris, dar nici una atât de escroacă.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

28 octombrie 2019 13:18
Citește mai mult despre: Vadim

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult