Fără să vrea, România a provocat cel mai mare dezastru cosmic de la misiunea Apollo 13 încoace! Potrivit NASA, o rachetă antigrindină lansată în această dimineaţă din Bârlad a lovit Staţia Spaţială Internaţională, distrugând mai multe panouri solare şi câteva rezervoare de oxigen.

ssiexploziebarlad.jpg

Din fericire, nu au existat victime printre astronauţi, însă 2 persoane au fost rănite uşor în urma impactului iar daunele au fost calculate la peste 80 de milioane de dolari. În plus, astronauţii vor fi nevoiţi să evacueze staţia pentru câteva luni, o lovitură grea atât pentru NASA, cât şi pentru agenţiile spaţiale europeană şi rusă.

De vină pentru incident ar fi o rachetă antigrindină model B-94 "Trântor", produsă în oraşul învecinat, Huşi.

Nea Ilie, operator rachete la staţia meteo din Bârlad, garantează că proiectilul era programat să explodeze la nivelul norilor cauzatori de grindină, şi că impactul cu SSI a fost cauzată de o defecţiune tehnică. Cu toate astea, spune nea Ilie, "şi ăştia cu staţia lor au fost cam muişti, să nu semnalizeze, să nu dea un claxon, nimic."

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Thursday, 04.06.2020 17:42 IT & Știința

National Cinematografic