Informaţii de ultimă oră din lumea automobilismului feminin. O şoferiţă susţine că ar fi descoperit o metodă prin care poate reduce consumul maşinii cu până la 40%. În urma unor experimente repetate, şoferiţa a văzut că atunci când coboară frâna de mână maşina parcă zboară, şi consumul coboară de la 18 litri la suta de km până la 5-6 litri.femeie_ocolul_lumii_manevre_parcare.jpg

Tânăra s-a dus să-şi înregistreze invenţia la OSIM, dar pe drum s-a gândit că nu ar trebui să profite de pe urma acestei descoperiri: “Am decis să fac publică această informaţie, pentru că sunt ecologistă şi vreau să reduc consumul de petrol”, spune Mioara.

Un alt efect al descoperirii e că maşinile conduse de femei în acest mod reuşesc să treacă de 80 km/h pe autostradă: “E incredibil. Nu mi-a dat flashuri nimeni, în afară de un gherţoi cu BMW, dar ăştia dau oricum, oricine ai fi”, spune şoferiţa.

Mioara nu e la prima descoperire ştiinţifică de acest calibru. Tot ea e geniul care a descoperit că dacă mişti schimbătorul de viteze pe măsură ce accelerezi, motorul nu mai urlă şi nu mai ia foc.

Join us in our attempt to change the world through technology. We're looking for Deep Learning Research Engineers to help us solve intelligence in the most innovative domains out there. Apply today!

Scris de Ionut | Wednesday, 23.01.2019 11:09 IT & Știința

National Cinematografic